MENU

Kimberley van den Bergh-Klaver

Biografie

Romanschrijver, (podcast)maker, getrouwd en bovenal moeder van twee jongens én bonusmoeder van drie, @kimberleyklaver neemt haar volgers mee in haar hectische leven waar gelukkig altijd tijd is voor een lach, een goed gesprek en vriendschap. #talent #ssa

Op haar 5e(!) startte Kimberley op de musical academie Lucia Marthas in Amsterdam. Tien jaar lang heeft ze lessen gevolgd in zang, klassieke dans, tapdans, acteren en showmusical. Het acteren trok en al snel volgden rollen in series als Oppassen!!! en een hoofdrol in de BNN serie CUT en CUTZomer. Daarna volgden vaste rollen in o.a. de Talpa serie Voetbalvrouwen en in de populaire jeugdserie Spangas en de film Spangas op Survival. Verder speelde ze een mooie vaste rol in de BNN serie Vechtershart 1 en 2 en gastrollen in oa. Shouf Shouf! en Flikken Maastricht.

Maar naast het acteren gaat Kimberly aan de slag als maker: ze wil zelf content creëren. Zo ontwikkelde en presenteerde ze voor LINDA.TV onder andere het programma Badgasten en Bekende baasjes 1 en 2. Daarnaast wordt het schrijven een grote passie: naast het schrijven van scenes, uitwerken van tv-ideeën, het schrijven van korte verhalen en columns voor KEK mama komt in 2022 haar debuutroman uit: Zuid Moeders Breken Niet. De roman is een bestseller en zit in haar vijfde druk.

Op dit moment schrijft Kimberly aan een vervolg op Zuid Moeders Breken Niet, deze zal voorjaar 2024 verschijnen. Ook horen we Kimberly bij Podimo samen met goede vriendin en collega Lauren Verster in de goed beluisterde podcast Rookies, dit najaar volgt een tweede seizoen.

Social

kimberleyklaver

Geboortedatum

20 december 1985

Scroll

Zoom